Cara Mudah Promosi Tone Excel 2017 Kini Terbongkar!

Tuan/Puan yang dihormati,

Beri perhatian kepada mesej yang akan saya sampaikan, terutamanya kepada semua pengguna telefon bimbit di Malaysia, kerana ianya sangat penting dan bakal mengubah hidup anda, dengan izin Allah.

Tips PERCUMA: Cara Mudah Dekati Pelanggan Tanpa Perlu Berjumpa! (Cara Unik Autonexcel.my)

Satu perniagaan yang patut anda ceburi secara full time atau part time kerana dengan usaha gigih dalam tempoh tertentu, anda akan menikmati hasil pendapatan dalam satu jangka masa panjang yang berterusan. Dengan hanya modal yang amat rendah di peringkat awal insyaAllah anda akan menikmati income bulanan secara berterusan dan semakin bertambah dari bulan ke bulan, inilah yang dikatakan pendapatan pasif sebenar!

Adakah Anda Menghadapi Masalah-Masalah Ini?

Masih mencari-cari sumber pendapatan pasif?
Cuba bisnes online tapi tak dapat sambutan?
Mahu memulakan perniagaan internet tapi tak cukup modal?
Dah cuba macam-macam bisnes tapi tak banyak untung?
Tiada idea nak buat bisnes apa?

Saya memulakan bisnes online sejak tahun 2005, dan saya sendiri pernah mengalami masalah-masalah di atas beberapa tahun pertama, sehingga satu tahap, saya hampir berputus asa. Saya faham bagaimana rasanya buat bisnes yang tak dapat sambutan dan tidak menguntungkan. Saya luangkan masa beberapa tahun melakukan kajian sehinggalah tahun 2017 ini, saya telah MENEMUI JALAN MUDAH dengan menggunakan SISTEM AUTOMATIK ini!

Memperkenalkan...

Saya ingin ANDA tahu FAKTA tentang betapa besarnya POTENSI menyertai program ini...

Ternyata pengguna telefon telah meningkat dari hari ke hari, ianya melebihi penduduk Malaysia sendiri yang berjumlah lebih kurang 30 Juta orang. Bayangkan gandaan potensi di dalam perniagaan ini!

Memang diakui perniagaan telekomunikasi kini menjadi perniagaan yang sangat menguntungkan. Selama ini, kita hanya menjadi pengguna yang dimanipulasikan oleh syarikat-syarikat besar untuk mengaut keuntungan jutaan ringgit

Industri Telekomunikasi telah membawakan satu teknologi yang sangat hebat, statistik hasil kajian Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) menunjukkan lebih dari 37 Juta nombor telefon mudah alih telah didaftar. 50% daripada pengguna telefon bimbit berpendapatan kurang dari RM1000 sebulan. Sebanyak 2.6 Bilion bayaran bil telefon bimbit dalam sebulan. SMS pula sebanyak 93 Juta telah dihantar pada tahun 2011.

Sertai sekarang dan dapatkan bonus bernilai RM379 secara PERCUMA. CEPAT! Tawaran sah sehingga 31 sahaja! (Selepas tamat tempoh, harga asal akan dikenakan)
Apa kelebihan menyertai Tune Talk Tone Excel melalui Autonexcel.my?

Pasaran ToneExcel?

    Sesiapa sahaja yang menggunakan telefon:
  • * Warganegara Malaysia atau Warga Asing (Passport)
  • * Berumur 12 tahun ke atas dan mempunyai kad pengenalan

Terdapat 34.4 Juta Talian Telefon berdaftar di Malaysia berbanding penduduk Malaysia seramai 27.4 Juta. Ramai orang menggunakan telefon lebih dari satu!

Pasaran orang yang menggunakan telefon TIDAK AKAN TEPU kerana telefon merupakan KEPERLUAN. Di masa akan datang telefon akan jadi lebih penting dari beg duit kerana bermacam-macam fungsi boleh dimasukkan ke dalam telefon.

Bagaimana Cara Usahawan Telco Menjana Pendapatan?


1. Bertukar kepada Simkad ToneExcel
Percaya atau tidak dengan hanya menggunakan Simkad ToneExcel anda dibayar! 

ToneExcel merupakan Program Referral WOW dibawah kerjasama TuneTalk dan Celcom.
 
2
2. Bonus Menaja RM20 Seorang
Setiap kali orang mendaftar Simkad ToneExcel dibawah anda, anda akan mendapat RM20 untuk seorang. 

Tukar semua ahli keluarga dan orang yang anda kenal kepada ToneExcel. Dan ajar mereka melakukan perkara yang sama.
 
3
3. Bonus Topup 26%
Setiap kali orang yang anda taja dan rangkaian dibawah anda topup, anda akan mendapat bonus sehingga 26% dari nilai topup mereka. 

Setiap orang akan menaja Level 1 sahaja. Level 2 & 3 akan berkembang tanpa perlu anda taja. Pendapatan anda akan meningkat setiap bulan. Dari sen-sen kepada puluh, dari puluh kepada ratus. Dan dari ratus kepada ribu. Dari ribu kepada nilai yang tidak masuk akal seperti Mazelan Abas.

Adakah ToneExcel Berbaloi? Murah? Jimat?

Tone Excel bagi banyak kelebihan kepada pengguna berbanding telco lain. (Rate penuh boleh dilihat di sini)
ToneExcel merupakan gabungan syarikat-syarikat TERBESAR dan TERBAIK!

Sertai sekarang dan dapatkan bonus bernilai RM379 secara PERCUMA. CEPAT! Tawaran sah sehingga 31 sahaja! (Selepas tamat tempoh, harga asal akan dikenakan)
Apa kelebihan menyertai Tune Talk Tone Excel melalui Autonexcel.my?

Tahukah Anda Usahawan Telco Paling Berjaya di Malaysia Sekarang?

Seorang Internet Marketer yang bernama Mazelan Abas. Beliau telah menceburi Usahawan Telco sejak tahun 2010. Pendapatan PASIF beliau sekarang setiap bulan beratus ribu ringgit dan sentiasa bertambah setiap bulan! Memang tidak masuk akal!

Jangan memandang rendah kepada bisnes yang bermodalkan kecil dan untung sen-sen. Kerana dari sen-sen itulah Mazelan Abas bergelar Jutawan sekarang.

Lihat video beliau di bawah:


Akaun bank Mazelan Abas pada bulan Februari 2015 (WOW!!):

Apa Hukum Bisnes Tone Excel? Adakah Tone Excel Patuh Syariah?

Penerangan Patuh Syariah Berkaitan Konsep Perniagaan ToneExcel - Video ini menjawab soalan di atas. Kajian pematuhan Syariah dalam konsep perniagaan Tone Excel ini dilakukan khusus untuk menjelaskan persoalan adakah sistem pemasaran dan produk Tone Excel ini mematuhi syariah islam.

Kajian ini dilakukan oleh ustaz Abdul Shukor B, Hj Abdul Samah Seorang pendakwah bebas yang juga merupakan seorang pengamal perubatan islam, pakar produk islam berlandaskan syariah dan ahli lembaga tadbir maahad tahfiz.

Kajian pematuhan syariah dilakukan berdasarkan 8 fakta penting "MLM patuh syariah" Prof Dr Zaharuddin B Hj Abdul Rahman.

Tone Excel adalah MLM? TIDAK.

10 + 2 Bonus Tak Masuk Akal Melalui Autonexcel.my

10 Bonus Apabila Anda Beralih Ke Simkad Tone Excel

Simkad pertama Malaysia yang mempunyai mata ganjaran (BIG points).
PERCUMA simkad Tone Excel, boleh kekalkan nombor lama anda. Seperti Bonuslink, SimKad ToneExcel ini mempunyai mata ganjaran (BIG Points) apabila setiap kali di tambah kredit (Top-up). Dengan hanya topup talian, anda boleh menebus mata yang terkumpul kepada TIKET PENERBANGAN AIRASIA secara PERCUMA!
Insurans Kemalangan bernilai RM50,000 dari Tune Insurans.
PERCUMA PA Insurans RM50,000. Sebagai pengguna ToneExcel, anda juga dilindungi dengan insurans kemalangan dari Tune Insurans bernilai RM50,000 (Etiqa Takaful). Tertakhluk terma dan syarat. Maklumat lanjut, sila klik di sini
Mudah di laksanakan. Topup ada dijual dimana-mana.
Simkad Tone Excel menggunakan topup dari TuneTalk dan ia boleh didapati dimana-mana di serata Malaysia. Ini adalah termasuk di kedai-kedai terkenal, di atm bank, dan malah boleh didapati secara online di CIMB click atau Maybank2u.
Setiap kali Topup, dapat lebih kredit.
Semua pengguna ToneExcel boleh menikmati lebih kredit setiap kali mereka topup. Promosi terkini boleh dilihat di sini.
Anda sendiri Topup, anda boleh dapat duit.
CASH BACK 3% atau 7%. Ya memang benar sekali! Sebagai pengguna simkad toneexcel, setiap kali anda topup anda akan dibayar sebanyak 3% dari jumlah yang anda topup. Sendiri topup, sendiri dapat duit! Menarik bukan? Duit bonus ini akan dimasukkan setiap bulan sekali ke dalam akaun anda!
Nikmati kadar panggilan yang lebih murah.
PERCUMA airtime, sms, panggilan, internet dan rebate
Panggilan SMS Data
28 sen / minit 12 sen / sms RM0.08 / MB
Boleh kekalkan nombor lama (jika mahu)
Sebagai pengguna ToneExcel, anda juga boleh membuat pilihan, samada ingin menggunakan nombor yang diberikan oleh Tone Excel, yang biasanya bermula dengan 010 atau 0111, atau anda boleh mengekalkan nombor lama anda ke dalam simkad Tone Excel ini. Asalkan nombor lama tersebut didaftarkan menggunakan IC anda.
Dan yang paling menarik... anda boleh MENJANA PENDAPATAN hingga ribuan ringgit
PELUANG membuat duit secara pasif setiap bulan. Sebagai pengguna Tone Excel, anda boleh menjana ribuan ringgit dengan hanya membawa kenalan menggunakan simkad Tone Excel. Apa yang menarik disini ialah, setiap kali mereka topup, anda akan mendapat 6% daripada jumlah topup mereka. Tak kiralah kat mana sekali pun mereka topup, walaupun di kedai, 7 eleven, maybank, atau sebagainya. Setiap kali mereka topup, Tone Excel akan berikan 6% kepada anda dan komisyen tersebut akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank anda setiap bulan.

"Komisyen dari orang topup anda dapat. Walaupun anda sedang tidur, bekerja, bermain, atau beristirehat..."
Pendapatan Tone Excel boleh diwarisi
Bisnes Tone Excel adalah perniagaan yang boleh diwarisi. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa2 berlaku kepada anda, pewaris dapat mewarisi dan menerima komisyen anda.
Dan banyak lagi kelebihan berbanding telco lain
PERCUMA mata ganjaran setiap kali topup | DISKAUN penginapan di Tune Hotel | PELUANG sertai cabutan bertuah mingguan, bulanan dan tahunan | PELUANG sertai pelbagai pertandingan & pakej perlancongan ke luar negara

>> Nanti Dulu! Ada 2 BONUS Lagi <<

(Tawaran 2 bonus ini hanya sah sehingga 31 sahaja)

Kenapa Anda Patut Sertai Autonexcel.my?

Kenapa anda patut sertai Autonexcel.my? Autonexcel.my merupakan website automatik yang boleh anda gunakan untuk promotekan simkad Tone Excel, tanpa perlu bersemuka dan berjumpa dengan pelanggan. Website ini disediakan dalam 48 jam selepas pendaftaran. Kelebihannya:

Anda akan menerima website dengan ID, subscribe form (jika anda ada) dan keterangan anda (termasuk gambar), semua ini PERCUMA.
Tiada had tempoh, selagi anda aktif, website anda akan terus aktif!
Ayat killer yang telah disunting oleh beberapa pakar pasti akan membuatkan pembaca tertawan! Grafik dan visual yang mengancam pula memberi kesan yang mendalam kepada pembaca.
Tak perlu susah-payah nak buat website, tak perlu buang masa yang lama, semuanya AUTOMATIK.
Anda dapat URL, tinggal nak promote je...lihat contoh URL: http://autonexcel.my/noorazlin

Apa Kelebihan Autonexcel.my dan 2 Website Ini?

Semua keterangan anda dipaparkan secara automatik
Email percuma, id email pilihan anda sendiri
Support group Whatsapp - menawarkan khidmat bantuan dan sokongan kepada ahli-ahli baru. Ramai otai-otai Tone Excel dalam group ni
Anda hanya perlu kongsikan link anda
Penyertaan baru automatik masuk bawah nama anda!

Sertai sekarang dan dapatkan bonus bernilai RM379 secara PERCUMA. CEPAT! Tawaran sah sehingga 31 sahaja! (Selepas tamat tempoh, harga asal akan dikenakan)


Apa Kata Pengguna Autonexcel.my?

Klik pada imej untuk melihat website Autonexcel mereka:

Sertai Sekarang & Nikmati Bonus Serta Merta

LANGKAH 1 : Dapatkan SIMKAD Tone Excel di sini

Pertama sekali, untuk menyertai program ini, anda perlu mendapatkan simkad Tone Excel terlebih dahulu. Untuk mendapatkan simkad tersebut sila isikan borang ini:

LANGKAH 2 : Sila buat bayaran hanya RM100.00

Simkad Tone Excel yang baru akan di uruskan dan di hantar (pos) segera, selepas saya menerima data, dan bayaran. Sila berikan 2 - 3 hari bekerja untuk simkad tersebut tiba ke alamat anda. Sebarang pertanyaan, sila hubungi saya di talian 0193179211. Saya sentiasa sedia membantu.

PENTING: Sila masukkan email norazlin1977@gmail.com ke dalam ruang email penerima, ini penting untuk melancarkan proses pengesahan pembayaran anda.

Nama : Noorazlin Bin Ismail
No Akaun : 159012699575

Sebarang soalan boleh diajukan kepada saya, bila-bila masa :)

call

Hubungi Noorazlin Bin Ismail: 0193179211

sms

SMS 0193179211

Whatsapp 0193179211

email

norazlin1977@gmail.com

facebook

Klik Facebook dan mesej kami

Tips PERCUMA: Cara Mudah Dekati Pelanggan Tanpa Perlu Berjumpa! (Cara Unik Autonexcel.my)

Terima Kasih...Yang Benar,

Penaja: Noorazlin Bin Ismail
Tel: 0193179211
Tone Excel ID: 1374872
Tarikh:
Mutiara Kata: "Jadikan azam tahun 2017 anda satu realiti"  

P/S: Sertai Autonexcel.my sekarang, 2 website percuma (bernilai RM379), group support Whatsapp berterusan dan banyak lagi (lihat bonus), pada harga RM100 sahaja. Hari ini RM100 itu tidaklah banyak berbanding dengan pendapatan yang anda akan terima di dalamnya.

"Sertai Tone Excel via Autonexcel.my 2017 sekarang dan promote TANPA perlu bersemuka!"

Sertai Kami Menuju Puncak Kejayaan!

FAQs - Soalan Tunetalk Tone Excel yang kerap ditanya

Semua kemusykilan anda tentang Tone Excel dijawab dalam seksyen di bawah. Ada soalan lain? Email muhaimin [at] autonexcel.my TQVM!

Kenapa Simkad Tone Excel?

Simkad Tone Excel mempunyai pelbagai kelebihan yang tidak terdapat pada simkad-simkad yang lain. Kelebihan yang paling jelas adalah bagaimana anda boleh menjana pendapatan berterusan TANPA HENTI setiap bulan dengan hanya bermodalkan simkad ini Tone Excel ini.

Tone Excel adalah simkad telefon prepaid yang dikeluarkan oleh syarikat Tone Group yang ditubuhkan pada 1.4.2010. Simkad Tone Excel menggunakan talian daripada TuneTalk yang menggunakan prasarana daripada Celcom. TuneTalk pula dimiliki oleh TuneGroup yang juga memiliki AirAsia, dan TuneHotel.

Simkad Tone Excel berfungsi sama dengan simkad2 telefon lain yang berada diluar sana, boleh call in, call out, data internet, berwhatsapp, berfacebook, berwechat, berinstagram, bersms, dan juga boleh digunakan diluar negara. Disebabkan ia menggunakan prasarana dari Celcom, jadi dimana ada line Celcom disitu simkad Tone Excel boleh digunakan.

Apa kelebihan simkad Tone Excel ini?

  • 1. Yang paling utama, yang belum pernah dilakukan oleh mana-mana syarikat telco talian telefon di Malaysia, malah di dunia sekali, syarikat Tone Excel memberikan komisyen kepada pengguna simkad Tone Excel sekiranya mereka mempromosikan, mengedar dan menjual simkad ini kepada orang lain.
  • 2. Setiap kali anda topup handphone anda, duit anda dikembalikan kedalam bank sebanyak 3%!
  • 3. Anda diberikan perlindungan insuran kemalangan sebanyak RM50,000 oleh etiqa takaful, tanpa perlu membayar apa2 premium bulanan. (Terma dan syarat).
  • 4. Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point, dimana point2 tersebut boleh ditebus pada barangan tertentu atau membeli tiket kapal terbang AirAsia dan juga penempahan bilik di Tune Hotel.
  • 5. Anda berpeluang memenangi hadiah kereta dan barangan bernilai lain setiap hujung tahun didalam cabutan bertuah.
  • 6. Anda boleh kekalkan nombor yang ada gunakan sekarang menggantikan nombor yang ada pada simkad tone excel ini.

Kelebihan-kelebihan Simkad Tone Excel

1 Cash back rebet 3% akan di transfer ke bank dengan setiap kali topup minimum RM30
2 Komisyen bulanan dari hasil topup rakan anda.TONTON VIDEO DI ATAS
3 Komisyen berterusan setiap bulan dan mungkin sehingga akhir hayat anda
4 Nombor baru samaada 010 atau 011 atau anda boleh sahaja kekalkan nombor anda
5 Bayaran komisyen sehingga 20% dari nilai topup rakan anda
6 Call ke semua rangkaian pada kadar flat rate
7 SMS kesemua rangkaian
8 Data Plan Internet percuma setiap kali anda topup minimum RM30
9 Anda bukannya jual topup.
10 Topup Tune Talk boleh di beli di mana-mana sahaja kedai yang menjual topup
11 Inilah prepaid yang membayar anda setiap bulan
12 Kumpul BIG POINTS setiap kali anda Topup
13 BIG POINTS tersebut tidak akan expired.
14 Tukar big point anda kepada tiket Air Asia untuk ke mana-mana destinasi :- DI SINI
15 Tukar big point anda kepada smart phone atau tablet
16 Tukar big point anda kepada tiket wayang
17 Tukar big point anda kepada kredit handphone
18 Tukar big point anda kepada kad mesra petronas :- DI SINI
19 Untuk tebus semua big points ini, anda boleh hubungi customer care KLIK SINI
20 Untuk lebih banyak info tentang big points, boleh layari :- http://www.airasiabig.com/my/bm/
21 Hanya topup sebulan RM30 sudah memadai untuk menerima komisyen.
22 Segala komisyen boleh di wariskan
23 Duit akan di bankin ke akaun anda jika sudah mencukupi RM30
24 Anda topup RM30 anda akan dapat percuma internet 1GB -Tertakluk kepada promosi
25 Topup RM50 percuma tambahan kredit RM10 dan percuma 1.5GB Internet - Promosi
26 Tambahan bonus RM20 untuk seorang pengguna baru dari tajaan anda
27 Boleh topup sekaligus atau TOPUP sikit-sikit sehingga cukup RM30 jika mahukan komisyen.
28 Website referal percuma untuk anda buat promosi secara online.
Daftar di sini atau login disini (Gunakan ID anda dan password sementara ialah 1234)
29 Diskaun 30% untuk penginapan di semua lokasi TUNE HOTEL dalam dan luar negara
30 Senarai lokasi TUNE HOTEL :- http://www.tunehotels.com/my/en
31 Hanya perlu topup RM50 untuk insuran kemalangan percuma bernilai RM50,000.Maklumat lanjut di http://www.tonegroup.net/toneexcel/painsurance.php
32 Percuma pakej umrah*
33 Kempen yang diadakan HQ dengan pelbagai hadiah menarik DI SINI
34 Roadshow dan training yang akan di adakan dari semasa ke semasa DI SINI
35 Program Tone Excel juga terbuka pada anak-anak anda atau sesiapa sahaja yang berumur 12 tahun dan ke atas

Tone Excel Frequently Asked Questions (FAQs)

1. What is the concept for WOW ToneExcel Referral Programme?
Your job is to sell tune-talk (with tone excel plan) sim card to your friends, family, neighbour, your colleague, and so on. As a result, when they topup their handphone at any handphone shop, you will earn commission. You will earn the commission as long as they are using the sim card.

2. How much is the Tune-Talk (Tone Excel) Sim Card?
The price is RM 98.6 (Inside already have RM 30 credit for you to call and sms)

3. What is the service provider for this sim card?
This sim card is using Tune-Talk, where tune-talk is using celcom line.

4. What is the call rate and sms?
For the lastest rate, please check at http://www.tonegroup.net/

5. Where can I topup my credit?
You may topup your tune talk credit at the whole Malaysia (Including Sabah and Sarawak). Any handphone shop outside, epay, maybank2u, cimbclick, and so on.

6. Is there any other benefit if I’m using prepaid Tune-Talk (Tone Excel) Sim Card?
You may use back your current handphone number. You are protected by PA Insurance worth RM 50,000 (tnc apply). Everytime topup collect points that can redeem for free airasia ticket. Lucky draw every month if you reload above RM 80 to win RM 200 bank in to your bank account.

7. What is the marketing plan for this business?
Sponsor 1 friend we earn RM 20 as fast track bonus, and we also earn topup commission 6% if our Level 1 topup their handphone, 3% if Level 2 topup their handphone, and 11% if Level 3 topup their handphone.

8. How Tone Excel pay the commission to me?
For fast track bonus, if we sponsor from 1-15th, the commission will bank in to our bank account end of the month. If we sponsor our friends from 16-31th, the commission will bank in to our bank account at 11th next month.

For topup commission, it will bank in to our bank account at 21th the next month if the topup commission reach RM 30. If less than that it will bring to the next month.

9. What is the requirement to receive the topup commission?
You are required to topup at least RM20 every month, and the topup commission reach RM 30,

10. Can I topup the minimum of RM 20 at one time or topup seperately?
Both also can. Topup RM 20 at one time and topup seperately are accepted. As long as the total amount of your topup for that month is RM 20.

11. What will happen if my total amount of topup not reach RM 20?
If you already have downline, and that month you already have topup commission, then you are not able to get the commission (the commissio burned) for that month only. For the following month you still can get the topup commission if your topup amount reach RM 20 or more.

12. Where I can get the sim card?
You can get the sim card from your sponsor.

13. How is the signal strengh for Tune Talk?
Tune-talk is using Celcom line. Therefore, if Celcom line is good, then tune-talk line will be good.

14. How to participate this programme / join this business?
Get a sim card from your sponsor, your sponsor will help you to active the sim card and register you into this programme.

15. What should I do if I want to use back my current handphone number?
You may use back your current handphone number. Tell your sponsor, your sponsor will help you to register and activate using your current handphone number. Please make sure your current hand phone number is register under your own IC and it is in prepaid line. If it is postpaid line, please convert it back to prepaid line first.

16. After I participate into this programe, what should I do?
Introduce to your family, as example your parents, your spouse, your kids, your brother or sister, relatives, colleague, and anyone who are using handphone and before that their handphone bill are more than RM 20, then you can introduce them to use this tune-talk prepaid. Now when they using tune-talk prepaid, when they topup, we are the one will earn commission.

After that promote to other people, as example your colleague, your close friends that always play together, talk to them when you are playing golf with them, playing tennis, playing badminton, jogging, chatting at coffee shop, tell them the story and ask them to participate this programme together. Explain to them this is not MLM, just using the handphone as usual and we will earn commission if we introduce it to other people.

17. How to sponsor downline? Any form need to fill?
The first thing is to help them get one(1) tune-talk (tone excel) sim card.
Second, active and register the simcard using sms method.

Format SMS for new tune-talk number:
ad FullName SimcardNoLast8Digit NoIC Address Postcode FirstChoice SecondChoice ThirdChoice Bank AccountNo idpIDReferral

For SMS for use back current number:
ad FullName SimcardNoLast8Digit NoIC Address Postcode CurrentNo CurrentTelco Bank AccountNo idpIDReferral

(Seperate each info with one space)

Example for new tune-talk number:
ad Ali Bin Dolah 80XXXXXX 60XXXXXXXXXX no.3 jln cucur udang 5 81700 4532 5120 4088 Maybank 111234567890 idp139962

Example for use back current number:
ad Ali Bin Dolah 80XXXXXX 60XXXXXXXXXX no.3 jln cucur udang 5 81700 012XXXXXX maxis Maybank 111234567890 idp139962

Sms to 0111-546-1301

Wait around 1 hour and when you receive the success reply, remove the sim card and put it into your handphone and send one sms to any handphone number. Please make sure you send at least one sms else the sim card retain not active.

18. How to promote this business?
Explain to your friends about this business opportunity.

19. Where I can get a free website for me to promote online?
Free Website: http://autonexcel.my/

20. How do I get the lastest info?
Login and visit member website at: http://www.toneexcel.com

21. Where I can get more details about RM 50,000 PA Insurance?
Visit http://www.tunetalk.com/

22. Can I sponsor my family member but the commission bank in to my bank account?
Yes you can. Download form from here: http://www.toneexcel.com/forms/thirdpartybankacc.pdf
fill the scan the form.
scan member’s IC dan bank holder’s IC
Email form and both IC to info@toneexcel.com

23. I already using the normal tune-talk sim card which cost RM 5 from handphone shop. Can I use back that tunetalk number and participate into this programme?
Yes. Your sponsor will help you to register and active the tune-talk (tone excel) sim card follow the Step 17 (Format SMS to use back current number).

24. I don’t know how to use Internet, no laptop and broadband, can I participate this programme?
Yes you can. It is because the programme doesn’t need you to have laptop / internet at all. You can also 100% using SMS only.

25. I go to handphone shop and notice that they sell tune-talk sim card for RM 5 only, not RM 98.6?
Tunetalk have two(2) types of sim card, one is the normal tune-talk sim card which cost RM 5 only and the call rate is RM 0.15 and sms RM 0.05. But this sim card does not have tone excel plan. When we introduce our friends to use this sim card we will not earn any commission.

While the other one is tune-talk (with tone excel plan). This sim card cost RM 98.6 with RM 30 credit inside for you to call and sms. The lastest rate please check at http://www.tonegroup.net:8080/toneexcel/rates.php , it is more than the normal tune-talk sim card but with referral programme. If we introduce our friends to use this sim card we will earn commission and topup commission when they topup their handphone. This sim card are not sell at handphone shop, you can get it from your sponsor.

26. They said call rate for tunetalk (tone excel) is expensive, RM 0.32 per minute?
The lastest rate please check at http://www.tonegroup.net/
Have you seen the call rate for other telco? Their call rate are more expensive than ToneExcel. Some are RM 0.33 and some are RM 0.35 and RM 0.36. Therefore call rate for tune-talk (tone excel) are cheaper than that. And one more thing, if your family and relatives are already using handphone and they reload their handphone / pay bill all the time. They are just help the company to earn more. Why not this time they help you to earn? They are still hanphone user even they are not participate into this programme.

27. What is the call rate to other country?
Please visit: http://www.tonegroup.net/

28. Can the people from other country join this programme?
Yes. just need to have passport no and bank account in Malaysia.

29. Can I use back my current number? But the current number is in postpaid from other telco.
Yes. For postpaid you need to clear your bill and convert it to prepaid line. Make sure it is register under your own IC. After that your sponsor will register / activate your simcard follow step 17.

30. I just participate in this programme. How to check the balance using tune-talk (tone excel) sim card?
* For top up is *122*# and press call
* For check balance *133# and press call
* For credit transfer: *111# and choose no.3 (Credit)
* For topup credit, go to the handphone shop outside, 7Eleven, epay and buy Tune-Talk reload coupon. Don't ask for topup tone excel as they will not understand.
* You may topup your credit through maybank2u, cimb click dan other online banking.
* To get Tune Buddies 10 nombor (Tune Buddies is special call rate from ToneExcel where calling rate are RM 0.26 and SMS RM 0.15) *111# - Choose Option 4 - Services, after that Option 3, Favourite 8

31. Does Tone Excel have Blackberry internet package? What is the rate and how to activate it?
Please visit: http://www.tonegroup.net/

32. I want to know, if we topup RM 60, our level 1′s commission will increase from 6% to 10%. How do we know that it will increase after we topup RM 60, or increase at the begining of the month when we topup RM 60 at the middle of the month.. Can explain more?
They will calculate the commission at the end of the month.
During the month they will only count 6%, but when at the end of the month, as example they notice that you topup more than RM 60, they will calculate extra 4%. When the commission bank in at 21th, after one week the statement will shown at the member area, L1 extra 4%, L3 extra 2%

33. If we sponsor our friends, they will also have their free website?
Yes. Follow step 19.

34. The original form need to post back to company when register downline? What will happen if we not post back?
No need, Register downline follow SMS method.

35. If we sponsor a service centre, all the 220pcs of sim card that he/she sells to 220 person, that 220 person will become my downline at level 2?
No, because he/she can sell the sim card to anyone.

36. If we sponsor a downline, can we get the fast track bonus if we put the downline to my level 2 or level 3?
No, only at level 1

37. Can I promote my free website on Facebook?
Yes you can.

38. I still have a number of sim cards not activated for quite a long time. Can they still be used?
Yes. There is no expiry date for Tune-talk (Tone Excel) sim card. You can activate it anytime.

39. I already topup my credit, but my big point is not update. What should I do?
Big point will be updated in 1 - 2 days. If it is still not updated please call Tunetalk Tone Excel Customer Care. They are ready to help.

40. I want to login to ToneExcel.com website but I type the wrong password / I forgot my password. Now my account has been block. What should I do?
Call customer service or email to info@toneexcel.com

41. I want to join TuneTalk Tone Excel, but I don’t have a bank account. Can I use my mother’s bank account?
Yes. Refer step 22

42. What is the day validity for tune-talk reload coupon?
RM 5 – 5 days
RM 10 – 11 days
RM 30 – 30 days
RM 50 – 50 days

43. I go to 7-Eleven and ask for Tone Excel coupon, they said they don’t sell it?
Tell them Tune Talk reload coupon.

44. I’m using RedTone previously, can I use back my Red Tone number if I join this programme?
Yes. We can do port in for Celcom, Digi, Maxis, UMobile, XOX, RedTone, YTLComms, MTrade and other telcos. Your sponsor will use SMS method to register your sim card refer step 17

45. Previously I joined Tunetalk Tone Excel, but then I stopped for few months and now I want to start again. Is my account and member ID still valid and can be used?
The simple method to know your membership validity in ToneExcel is to check your sim card and see whether it has expired. if your sim card has expired, that means your membership in tone excel has been terminated. Tune-talk tone excel sim card has grace period around 45 days. If you don't topup your sim card within this period, your tone excel membership will be terminated.

46. What is the requirement and benefit to become Center?
Requirement:
The requirement to become Junior Center is to purchase 120 pcs sim card at the price RM 82/pcs. The total amount will be RM 9,840. And you must top up RM60 or above monthly.

Benefit:
1. Your commission will become
Level 1: 10%+1%=11%
Level 2: 3%+1%=4%
Level 3: 13%+1%=14%
Level 4 until INFINITI = 1%

2. After purchase the first 120 sim cards, the next purchase will be at RM87 / pcs, if buy 20 pcs, then is RM 85/pcs, buy 50 or above pcs is RM82/pcs, and from here you can earn the retail profit for selling sim card.

The requirement to become Service Center is to purchase 250 pcs sim card at the price RM 81/pcs. The total amount will be RM 20,250. And you must top up RM80 or above monthly.

Benefit:
1. Your commission will become
Level 1: 10%+2.5%=12.5%
Level 2: 3%+2.5%=5.5%
Level 3: 13%+2.5%=15.5%
Level 4 until INFINITI = 2.5%

2. After purchasing the first 250 sim cards, the next purchase will be at RM84 / pcs, if buy 20 pcs, then is RM 82/pcs, buy 50 or above pcs is RM79/pcs, and from here you can earn the retail profit for selling sim card.

Please contact your sponsor on how to become a Service Center.

47. How to enable GPRS?
Type *111# and press call, choose service, gprs.
When you see gprs subsribed means GRPR can now been used.
Internet rate: RM 0.10/MB.

Internet 50MB package
Price for 50MB = RM 1.85.
If reach 50MB it will calculate the price base on RM 0.10/MB

sms 50mb to 7777,
After send the sms your credit will be deduct RM 1.85 and deduct every day.

sms STOP to 7777
to stop the 50MB package

sms STATUS to 7777
to check the usage of your internet

48. I already join this tune talk Tone Excel plan and use back my old handphone number, but my handphone can receive call only and I can’t call out. What should I do?
Sometime this will happen for those who use back their old handphone number. If you have this problem where you can receive call but not able to call out, please follow below steps. Change the settings of your handphone.

1) At your handphone, go to SETTING and look for NETWORK SETTING.
2) Choose MANUAL NETWORK SELECTION and choose other network (except Tunetalk and Celcom). Choose Digi or Maxis.
3) After your selection had been rejected, change back to TUNETALK or CELCOM.
4) Please OFF your handphone and ON back (restart your handphone) and try to do outgoing dan incoming call.

If still not able to call out please contact tune-talk customer service (13100/03-79490000)

49. Can BlackBerry use this sim card?
Yes, it got BlackBerry plan too, please visit: http://www.tonegroup.net/

50. Sir, I join this tunetalk business and after I do port in, I’m also the user of ebanking for maybank2u, cimbclick, e-eon and so on. Last night I want to request TAC but I’m not able to receive. Does tunetalk support ebanking?
Tunetalk support ebanking. To solve this problem, I suggest you go to the ATM of your bank, change your handphone number to others. After that go in again to change back the handphone number. This is something like reset. I have also receive the comment from others where this method is not working for those previously is celcom user. Therefore, for the precaution step, if you had activate ebanking with your celcom number, I suggest you don't do port in and get a new tune-talk number to participate into this programme.


Akan bersambung

Seksyen ini dalam progress kemaskini...

sumber sokongan (terima kasih kepada): go.tune-talk.net, toneexcel2u.my, pendapatanbulanan.com

Hakcipta Terpelihara | 2017 - Auto Tone Excel. Web oleh Muhaimin